Jeugdwerk groepen

De volgende groepen zijn er:

  • De Kom in de Kring
  • De Kindernevendienst
  • De JOK
  • De JIK
  • De jeugd catechese

Kom in de Kring

Voor de allerjongste bezoekers van de Bevrijdingskerk is er altijd oppas tijdens de kerkdienst, met ongeveer eens per maand Kom in de Kring. Met de kinderen van 0 tot en met 4 jaar komen we bij elkaar om een eigen lied te zingen, te luisteren naar een verhaal uit een prentenboek en iets leuks te maken of te doen. We vieren zo met de kleinsten een eigen dienst, waarin zij kennis kunnen maken met elkaar en met God. En natuurlijk is er ook gelegenheid om gewoon lekker te spelen.

Als je vragen hebt over Kom in de Kring, dan kun je die stellen aan Karen Leon of Gertrude Koopman

Kindernevendienst

Ga je naar de basisschool, dan kun je tijdens de kerkdienst naar de kindernevendienst. Elke week gaan we voor de schriftlezing de kerk uit. In twee leeftijdsgroepen gaan we naar onze eigen ruimtes. Tijdens de kindernevendienst lezen we hetzelfde Bijbelverhaal als in de kerk, maar dan zo dat jullie het begrijpen. We praten over het verhaal en gaan ermee aan de slag; we maken een knutselwerk, doen een spel, spelen toneel of we maken muziek. Na de preek komen we weer terug in de kerk.

Met 40-dagentijd en Advent werken we aan een speciaal project en we maken ook iets speciaals van bijzondere diensten, als de kinderdienst, Palmpasen, Pasen, Pinksteren en de overstapdienst.

Heb je vragen over de kindernevendienst dan kun je deze stellen aan Ariëla van Ingen.

JOK

Ben je tussen de 12 en 15 jaar oud? Dan is JOK er speciaal voor jou. Om de week zijn we tijdens de kerkdienst te vinden in de kelder. Gezelligheid is belangrijk, maar we hebben het ook over dingen die er toe doen. Elke keer staat er een bepaald thema centraal. We gebruiken Rock Solid, een superleuk programma vol maffe spellen en opdrachten die jou triggeren om eens na te denken over bepaalde dingen. Zo heb je het na een maf spel met ingepakt snoep en citroen over het maken van keuzes. Dan probeer je gekleurde hagelslag op een getekend hoofd vol pindakaas te gooien en heb je het opeens over je zorgen maken; over geld, uiterlijk, reputatie….. Elke keer is er een Preek van de week; wat zegt de bijbel over het onderwerp?

Komend seizoen staan er weer andere onderwerpen klaar. Wij hebben er zin in. Kom gerust een keer kijken! Vrienden/ vriendinnen zijn altijd welkom.

Heb je vragen over JOK dan kun je deze stellen aan de Jokleiding.

JIK

Ben je tussen de 16 en 20 jaar oud en vind je het leuk om ongeveer eens in de maand iets te ondernemen met leeftijdgenoten, sluit je dan aan bij de 16+ groep!

Wat we doen? Dat bepalen jullie zelf: we maken samen een jaarprogramma met jullie ideeën en inbreng. Samen eten, een kerkdienst voorbereiden, paintballen, een moskee of synagoge bezoeken, film kijken: zo divers kan het zijn!

Lijkt het je wel iets en wil je meedoen, stuur dan even een WhatsApp naar 06-17360880 (Niels Hoebe) of een mailtje naar Jelle Wisse of Niels Hoebe, dan wordt je uitgenodigd voor onze eerste activiteit in oktober. En heb je al een wensenlijstje met wat we kunnen doen, dan horen we het graag!
We hopen je dan te zien!

Heb je vragen over JIK, dan kun je deze dus ook stellen aan Jelle Wisse of Niels Hoebe.

Jeugd Catechese

Voor de leeftijdsgroepen 10 – 12 en 12 – 15 jaar is er Catechese.

Basiscatechese

Als je in groep 7 of 8 van de basisschool zit kan je meedoen met de basiscatechese.
We komen iedere maandag bij elkaar van 18.45 tot 19.45 in de maanden november ,januari en maart.
We praten met elkaar over de verhalen in de bijbel, over de kerk en het geloof. Daarnaast is er ruimte voor een creatieve verwerking van wat we met elkaar bespreken.

JOK-catechese

Ben je tussen de 12 en 15 jaar, dan kan je meedoen met de Jok-catechese.
Deze vindt plaats op woensdagavond in de maanden november, januari en maart.
We gaan met elkaar bezig met thema’s vanuit de bijbel en vergelijken die met onze leefwereld.
Ook vragen we ons o.a. af: waarom geloof ik en (waarom) wil ik dit delen met anderen.
Ds Nico Sjoer ,Ds Erica Hoebe en Anja de Bes verzorgen de catechese om de beurt.

Voor vragen over de Jeugd Catechese kun je bellen of mailen naar Anja de Bes