Foto’s Zeilkamp 2019

Bij deze de foto’s van het zeilkamp van September 2019.

« 2 van 7 »

Wil je alle foto’s hebben, stuur dan even een mailtje naar FPL.vandenberg@gmail.com.

Stop motion activiteit startweekend 2018

Gisteren, op zaterdag 22 september 2018, was de activiteit Stop Motion filmpje maken voor de kinderen van de KND. Het verhaal uit de bijbel dat gebruikt is hiervoor is Marcus 9 30-37. De strekking die de kinderen hieruit hebben gehaald zijn “Onderwijzen” en “Voor elkaar zorgen”. Ze kwamen hiermee op de volgende scene die als stopmotion filmpje gemaakt is.

Lees verder

Peuter en kleuterviering 11 Februari

Peuter- en Kleuterviering verslag

Op zondag 11 februari vond de jaarlijkse peuter- en kleuterviering plaats. Dit jaar waren we welkom op de Johan Frisoschool in Noord-West. Samen gingen we aan de slag met het thema ‘De schepping’. We zongen liedjes, hebben samen een prachtige aarde gemaakt aan de hand van het verhaal en een glazen potje versierd waar we bolletjes met blauwe druifjes in konden doen. Zo kunnen we elke dag zien hoe mooi God zorgt dat alles groeit!

Lees verder

Een boek vol verwachting

Ben je al benieuwd naar het adventsproject van de kindernevendienst? Dit jaar gaan we het op de vier zondagen van advent hebben over “Een boek vol verwachting!” In dit boek spreekt de profeet Jesaja mensen moed toe in dagen van angst en verdriet. Al bij binnenkomst in de kerk zie je het boek op het podium staan. De leiding van de kindernevendienst kijkt er al naar uit om samen met jullie in dit boek te lezen. Heb je zin in spannende verhalen, verrassende activiteiten en leuke knutselwerkjes? Kom in de adventstijd dan naar de kindernevendienst. Want stel je voor….. er bloeien bloemen in de woestijn!!

Groetjes van alle leiding van de Kindernevendienst

Kinderdienst Oktober 2017

Inschrijven kerstmusical

 

Je kunt je vanaf vandaag opgeven voor de Kerstmusical die op 25 december in de Kerstmorgendienst wordt uitgevoerd. Kinderen vanaf 5 jaar mogen meedoen. Dit jaar zijn er geen workshops en starten we met de musical op zaterdag 4 november. Tijdens de startbijeenkomst wordt het verhaal van de musical toegelicht en kun je voorkeursrol opgeven.

Je kunt je opgeven bij Marlies Ruisch (mies2304@gmail.com) vóór maandag 23 oktober.

Lees verder

Foto’s zeilkamp 2017

Bij deze de foto’s van het zeilkamp van September 2017.

Wil je alle foto’s hebben, stuur dan even een mailtje naar FPL.vandenberg@gmail.com.

BYO uitje in Tuindorp zaterdag 24 juni

Lekker eten, gezellig kletsen, klimmen en klauteren, alle ingrediënten voor een geslaagde middag met de gehele gemeente.
Eerdere jaren sloten we het seizoen voor de kinderen af met een activiteit voor de kinderen en de ouders, nu willen we daar graag de hele gemeente -jong en ouder- bij betrekken. Zo wordt het een seizoensafsluiting voor de hele gemeente.  Daarom nodigen we iedereen uit om zaterdag 24 juni naar Tuindorp, Floralaan te komen.

Vanaf 16.30 uur staat er een drankje klaar en natuurlijk kan er de kinderen lekker gespeeld worden. Er is veel ruimte voor de ontmoeting met elkaar en we willen graag samen gaan eten. Hiervoor vragen we iedereen wat mee te nemen wat makkelijk van een servetje te eten is. Wij zullen voor drinken zorgen.

We hopen veel gemeenteleden hier te ontmoeten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Anneke de Vries, Rens van de Peppel en Gertrude Koopman, 0317-416977,

JOK in het hier en nu.

Op zondag 23 april hebben we in de JOK gekeken naar hoe we kunnen “Leven in het nu”.

We hebben onze skills om vliegtuigjes te vouwen geoefend; altijd handig bij een saaie les, maar ook om te laten zien dat we vaak van hot naar her vliegen en dan ook nog op de automatische piloot. De meeste vliegtuigjes vlogen helemaal naar de andere kant van de zaal, ééntje stortte helaas neer…

We hebben ook gemediteerd en Bijbel gelezen. We zagen dat Jezus zich dikwijls terug trok om in eenzaamheid te bidden. Voor ons bleek het echt heel moeilijk om in de stilte nergens aan te denken; je gedachten vliegen dan alle kanten op. Maar toen we het nog een keer probeerden, terwijl we ons concentreerden op iets waar we dankbaar voor zijn, was het al een stuk makkelijker.

We slaagden er tenslotte in heel makkelijk en razendsnel twee geweldige taarten te maken.
Moeilijk uit te maken welke de mooiste was, maar heel makkelijk uit te delen aan iedereen die een stukje wilde.